Favoritmi volieb na predsedu PSK sú Chudík, Dobrovič a Hruška

13.11.2005 Prešov

Prešov 13. novembra (TASR) - Peter Chudík, Ján Dobrovič a Dušan Hruška sú najväčšími favoritmi v novembrových voľbách predsedu Prešovského samosprávneho kraj...
Prešov 13. novembra (TASR) - Peter Chudík, Ján Dobrovič a Dušan Hruška sú najväčšími favoritmi v novembrových voľbách predsedu Prešovského samosprávneho kraja (PSK).

Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky, ktorý uskutočnili na území všetkých 13 volebných obvodoch študenti odborov politológie a manažmentu Prešovskej univerzite na vzorke 1112 respondentov.
Predsedom PSK by sa stal Chudík s 34,2 percentami hlasov, druhý Dobrovič by získal 28,4 percenta a tretie miesto obsadil v prieskume Hruška, ktorého by volilo 26,8 percenta opýtaných. S veľkým odstupom za nimi skončili Juraj Kopčák (5,6 percenta) a Rudolf Horváth (2,4 percenta). \"Vznikla silná trojka a dvaja nezávislí za ňou môžu zamiešať kartami, \" poznamenal Juhás.
Volieb sa podľa prieskumu určite zúčastní 11,8 percenta respondentov, ďalších 27,4 percenta voličov uviedlo, že sa pravdepodobne zúčastní.
Podobný prieskum urobil vysokoškolský pedagóg Juhás aj v roku 2001 pred prvými voľbami do orgánov prešovskej samosprávy. Ako uviedol pre TASR, v odhadoch ziskov kandidátov na predsedu pred prvým kolom bol úspešnejší ako renomované agentúry. Účasť vo voľbách však v minulých voľbách jeho prieskum odhadoval na úrovni 50 až 60 percent voličov, kým k volebným urnám napokon prišlo iba 25,5 percenta občanov.
 

Vyberte región

mark